Sven Korver Nederlands kampioen long drive

Sven Korver (26) is tijdens een zinderende finale op golfbaan Brunnssummerheide Nederlands kampioen long drive geworden. Korver mocht samen met Roelof Koopmans (21) op uitnodiging van Redline Golf de uitdaging aan gaan met de top van de Nederlandse long drivers. Deze twee jonge golftalenten staan bekend als echte long hitters, maar dat ze het de gevestigde order direct moeilijk zouden maken en zelfs zouden winnen had niemand vooraf gedacht.

Stef Gresel onttroond: ‘Een terechte winnaar’
Korver zette in de voorrondes direct de toon door als eerste de kwartfinales in te gaan met een drive van 293 meter, gevolgd door Nederlands kampioen Stef Gresel en Roelof Koopmans. Gresel was in 2012 Nederlands kampioen geworden en bezit het Nederlands record met 381 meter. Niet zomaar een long driver om te verslaan. Korver dacht daar anders over en stoomde met imponerende drives door naar de finale waarin hij het moest opnemen tegen Gresel. De omstandigheden waren pittig, ondanks het mooie weer. Veel tegenwind en een fairway met weinig rol zorgde niet voor de vooraf gehoopte killer afstanden. Die tegenwind zorgde er wel voor dat de tourswing van Korver en Koopmans goed stand hield door de bal laag en strak de fairways op te slaan. De finale was zoals een finale moest zijn: Korver overtrof zichzelf met een winnende drive van 309 meter. Gresel kwam 4 meter tekort met zijn laatste poging om zijn titel van 2012 te prolongeren. Ringspeaker en sportverslaggever Andy Houtkamp moedigde de meer dan 300 toeschouwers aan om vooral veel geluid te maken om hun favorieten te ondersteunen. In tegenstelling tot bij golf mag er bij long driven vooral hard geschreeuwd en gejuicht worden.

Gresel toonde zich een waardig verliezer. ‘Als je dan toch van iemand verliest, dan van Sven. Goede verschijning, mooie stijl en jong. Goed voor long driven in Nederland. Ik zal volgend jaar nog harder moeten trainen.’

het podium in de categorie Pro’s: Gresel (2), Korver (1) en Koopmans (3)

Winnaars amateurs
In de categorie ‘amateurs’ ging de titel bij de heren naar Vincent Rebel (288m), bij de dames naar Lindsay Nadenau (209m) en bij de boys under 18 naar Remco Zinken (274m).