Tot en met vrijdag 19 juli bedrukken wij enkelzijdig gratis!

Het bedrukken van golfballen hoeft niet duur te zijn. Redline Golf is gespecialiseerd in gepersonaliseerde golfballen in kleine oplages, mooie cadeauverpakkingen en voor een betaalbare prijs. Wij bedrukken golfballen via UV-inkjet vanaf 3 golfballen (cadeaubox deluxe) en leveren de volgende dag al als je voor 15.00 uur bestelt. Dit gaat heel eenvoudig in 4 stappen via onze editor. Dat kan zelfs per bal met tekst, foto of logo.

Vertel je verhaal op een golfbal.

Nieuw: Golfballen bedrukken per bal!

Je kunt in onze nieuwe editor nu ook de golfballen per stuk bedrukken. Bedrukte golfballen waarmee je je verhaal kunt vertellen. Bijvoorbeeld op de voorkant een persoonlijk tekst en op de achterkant een foto van een collega. Zo maak je een leuk afscheids- of verjaardagskado voor een collega die van golf houdt. Of vraag de liefde van je leven op een aparte manier ten huwelijk… be creative met golfballen!

golfballen bedrukken beeldbank

Maak gebruik van onze beeldbank met meer dan 50 afbeeldingen

Golfballen bedrukken wordt nu nóg leuker via onze beeldbank. Je kunt in stap 4 kiezen uit 7 verschillende thema’s en meer dan 50 standaard afbeeldingen: verjaardag, liefde, vaderdag, moederdag, vlaggen, trouwen en golf. Je kunt de golfballen dubbelzijdig bedrukken.

BEKIJK DE PRINT
KWALITEIT OP ONZE
GOLFBALLEN LIVE
OP INSTAGRAM

Golfballen bedrukken via UV-inkjet: vanaf 3 golfballen en € 1,50 per bal (bij oplage 60 stuks)

 • Kleine oplages

  Al vanaf € 24,50 per cadeaubox en € 1,50 per bal (bij 60 ballen). Bedrukking in full color, 21 mm. Boven de 60 ballen tot 25mm mogelijk (op aanvraag en verschilt per logo of het kan).

 • Snel en gratis geleverd

  Voor 15.00 uur besteld, volgende dag geleverd. Gratis boven de € 60,-.

 • Aparte verpakkingen

  Op zoek naar een apart golfcadeau? Keuze uit diverse schitterende cadeauboxen of cadeaudozen met je eigen tekst en foto.

 • Eenvoudig in 5 stappen

  Personaliseren geschiedt in 5 stappen en duurt maar 2 minuten. U personaliseert zonder direct een bestelling te plaatsen. Heeft u tijdens het personaliseren of bestellen vragen of opmerkingen? Mail ons gerust of stuur een tweet naar @redlinegolf.

Alles wat je moet weten over golfballen bedrukken

Zoek online op ‘golfballen bedrukken’ en je vindt diverse leveranciers die dit kunnen aanbieden. Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om je wat meer te verdiepen in het bedrukken van golfballen. Welke manieren zijn er om golfballen te bedrukken? Welke manier geeft het mooiste resultaat? Hoe lang gaat de opdruk mee? En wat is het meest betaalbaar? Onderstaande informatie helpt je op weg.

Technieken

De meest gangbare technieken om golfballen te bedrukken zijn:

 1. tampondruk
 2. inkjet UV
 3. inkjet

1. Golfballen bedrukken via tampondruk

Tampondruk is een techniek die al tientallen jaren gebruikt wordt om golfballen te bedrukken. Deze techniek geeft het scherpste resultaat van je opdruk en kan tot maximaal 28 mm breed gedrukt worden. In de bovenstaande video van Titleist kun je zien hoe een golfbal via tampondruk gedrukt wordt. Dit bieden wij zelf niet aan. Vandaar de video van onze collega. Via een cliché (plaat) wordt de inkt op de golfbal bedrukt. Bestaat je logo uit 3 kleuren, dan heb je dus 3 clichés nodig. Die moeten ingesteld worden. Tevens moet de PMS-kleur die daar bij hoort met de hand gemengd worden. En de inkt moet 2 dagen drogen en uitharden. Dat maakt deze manier van golfballen bedrukken traag (14 dagen) en duur. Je zult dus nooit aantallen onder de 144 via tampondruk kunnen bedrukken zonder dat het ‘betaalbaar’ wordt.

Levensduur opdruk

Dat verschilt nogal. Want de inkt die via tampondruk op de golfbal gedrukt wordt, reageert bij het ene merk veel beter dan bij het andere merk. De meeste bedrijven die golfballen bedrukken via tampondruk, doen dat zelf of besteden dat uit. Je logo wordt dan op de coating van de bal gedrukt en zit dus niet onder de coating. Dit houdt in dat de opdruk er relatief makkelijk afgeslagen kan worden. Het best kun je je leverancier vragen of de golfballen bedrukt worden in de fabriek én of ze dat doen vóór het clear coaten. Als je logo onder de coating van de golfbal bedrukt wordt (dus in de fabriek), dan is de levensduur 100+ holes. Dan wordt het tegelijk met het logo van het merk gedrukt.

Voordelen

 1. scherpe opdruk
 2. grootste bedrukking (max 28 mm)
 3. kleurvast
 4. tampondruk in de fabriek biedt langste levensduur (100+ holes)

Nadelen

 1. je bent verplicht grote aantallen af te nemen (144+)
 2. duur
 3. je kunt geen complexe logo’s met overloopjes of foto’s drukken
 4. lange levertijd

2. Golfballen bedrukken via inkjet UV

Dit is een techniek die de laatste 8 jaar een enorme vlucht heeft gemaakt om golfballen te bedrukken. Simpelweg omdat er geen platen meer nodig zijn, geen insteltijd nodig is en geen inkt aangemaakt hoeft te worden. De golfballen worden in een printtray gelegd, opgelijnd en binnen 30 minuten heb je 104 golfballen, klaar voor verzending. Snel en betaalbaar dus.

Met UV-print wordt speciale inkt via UV licht op de golfbal geprint. Het UV-licht droogt de inkt direct. Er wordt eerst een primer (hechtlaag) op de bal geprint, daarna jouw opdruk en daarna een extra gloss coating. Die extra gloss coating zit niet op alle UV-printers. Als je golfballen ontvangt met een doffe uitstraling, weet je dat jouw opdruk niet beschermd wordt door een extra coating. Onze UV-printer heeft dat wel.

Levensduur opdruk

Ook hier verschilt het nogal. UV-inkt is een harde inkt en hard uit op de coating. Het is dus cruciaal dat tijdens het golfballen bedrukken de primer én de inkt goed reageren op de coating van een golfbal. Vandaar dat golfballendrukkerijen die alle merken aanbieden via UV-print nooit de levensduur van je opdruk kunnen garanderen voor alle ballen. Bij het ene merk zal dat langer meegaan, dan het andere merk. De clear coating van onze golfballen Redline White, Insane Power en Insane Soft zijn afgestemd op onze UV-inkt. Samen met de extra gloss coating zorgt dat ervoor dat de levensduur van jouw logo/foto op deze ballen lang is (72 holes). De coating van de Insane Tour is helaas nog niet afgestemd op de inkt, waardoor de levensduur van de opdruk hier maximaal 18 holes is. Hier wordt momenteel aan gewerkt. Volgend jaar zal dit worden aangepast.

Voordelen inkjet UV

 1. zeer betaalbaar
 2. vanaf 3 golfballen te bedrukken
 3. scherpe opdruk (benadert tampondrukkwaliteit)
 4. gloss coating zorgt voor mooie uitstraling + extra lange levensduur
 5. lange levensduur opdruk op Redline golfballen (Redline White, Insane Power, Insane Soft): 72 holes
 6. foto’s en complexe logo’s eenvoudig te drukken

Nadelen

 1. tot max 25 mm opdruk, afhankelijk van het logo (standaard 21 mm)
 2. PSM kleuren niet mogelijk
Golfballen bedrukken per stuk

Via onze editor kun je per stuk golfballen laten bedrukken. 12 foto’s op 12 ballen met op iedere achterkant een eigen tekst? Geen probleem. En qua opdruk van foto’s vind je nergens een betere kwaliteit.

3. Golfballen bedrukken via inkjet

Met deze techniek zijn wij in 2011 begonnen: golfballen bedrukken via normale inkjet printers. Ook hier heb je verschil in inkten: SD (standaard) en SP. Een SP inkt ‘eet’ zich als het ware in de poriën van de golfbal en blijft daarom langer zitten dan normale inkt. Ook hier wordt een primer gebruikt om de hechtlaag te creëren voor de inkt. De inkt droogt sneller dan bij tampondruk, maar is er dus ook net als bij tampondruk op de coating af te slaan.

Levensduur opdruk: 36 holes

Voordelen inkjet

 1. zeer betaalbaar
 2. vanaf 3 golfballen te bedrukken
 3. foto’s en complexe logo’s eenvoudig te drukken

Nadelen

 1. iets minder scherp dan UV-print
 2. standaard 21 m printbereik
 3. PSM kleuren niet mogelijk
 4. inkt moet drogen
 5. kortere levensduur (36 holes)