Wat een Seizoen

Als golfer had ik mezelf aan het begin van dit seizoen het doel gesteld weer te zakken naar mijn oude handicap van 14.4 en stiekem een knipoog naar de singles. Zoals gezegd ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe set clubs en die werden aangemeten door Marcel de Jager van Custom Made Golf en geheel op mijn fysiek en swingsnelheid gebouwd. Marcel ook een Redline T-rex Tourbal  speler vertelde vol enthousiasme over zijn ervaringen met deze golfbal. Dit enthousiasme heeft me ook doen kiezen voor de Redline T-rex Tourbal in plaats van de Redline [C], welke voor mij destijds een prima golfbal was. Nu na een seizoen gespeeld te hebben met deze T-Rex tourbal is de tijd aangebroken om mijn ervaringen met jullie te delen.

In mijn eerdere blog gaf ik aan dat ik mijn eerste NGF singles wedstrijd met goed gevolg afgesloten had met trots kan ik nu vertellen dat het niet bij deze ene is gebleven. Nee, ik heb al mijn singles met winst afgesloten mede dankzij deze top bal wat een controle. Fades, Draws uit de troep geen probleem zo ook putts van 5m of meer, alles lukte.

Medio dit jaar deelgenomen aan de eerste Radio10 Golfdag op “Golfbaan De Hogedijk” een leuke wedstrijd met een deelnemersveld van 100 golfers. Waarvan 20 deelnemers een clinic kregen om kennis te maken met het spelletje en de overige 80 verdeelt over twee categorieën streden om de ere titel Radio10golfer. Inmiddels was ik gezakt naar een nieuwe handicap van 12.2, maar toch mocht ik deze wedstrijd toevoegen aan het rijtje overwinningen door een mooie birdie van 6m op de 18hole.

foto1

En dan loopt wedstrijdseizoen op zijn eind en de eerste zomercompetities worden afgerond . Zo ook op mijn homecourse Stippelberg een schitterende inland linksbaan ontworpen door Jol Golf Design. Met veel plezier heb ik deelgenomen aan deze drukbezochte Donderdagavond competitie waarvan ik diverse avondcompetities heb mogen winnen met mijn T-Rex Tourbal. Deze wedstrijd gespeeld over 22 wedstrijden waarvan de beste 10 speelrondes tellen voor het eindklassement. En met trots kan ik melden dat ik inmiddels gezakt ben naar handicap 11.1 en winnaar geworden ben van deze competitie en als toegift won mijn meisje in de ander caterogie, ze is inmiddels gezakt naar hcp 18.9.

foto2

Na dit seizoen kan ik inmiddels wel beamen dat de T-Rex tourbal doet wat hij moet doen. Hij genereerd extra afstand, is goed te controleren rond de green en heeft bite. Ook na een paar rondjes golf met één en dezelfde bal is deze nog in prima conditie en in topconditie om mee te trainen. Chapeau Redline T-Rex wat een tourbal ben jij.

seizoen 2015 in volle gang

Na een drukke winter met een trainingsprogramma in de sportschool, driving range en handbiken was ik fysiek helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Het seizoen begon met een wedstrijd op Olympus. Ondanks dat alles nog wat roestig aanvoelde was in ieder geval de kop eraf… Daarna was de officiële opening van het seizoen op de Batouwe waar ik een lekkere wedstrijd speelde en Netto in de prijzen viel. Ook de trainingen bij de NGF selectie zijn volop bezig en ik heb al heel wat mooie banen gezien de afgelopen maanden. De  Noordwijkse, de Hilversumse, de laage Vuursche. De aldaar opgedane ervaringen moeten ertoe bijdragen beter te worden en dat is hetgeen ik wil.

jurgen boon

Internationaal toernooi Frankrijk
Internationaal ben ik naar Frankrijk geweest van 1 t/m 3 mei. Aldaar stond in  St Omer mijn eerste internationale wedstrijd op het programma. Prachtige baan maar geen baan voor paragolfers. Veel te heuvelachtig en sommige stukken te stijl en zelfs gevaarlijk om in het regenachtige weer te spelen. Na terugkomst in Nederland bleek dat mijn paragolfer onherstelbare schade had opgelopen aan een motor en deze vervangen moest worden. Vanaf dit punt tot op de dag van vandaag is het rommelen geblazen met mijn materiaal. Dit kapot dan weer dat kapot er is elke keer wel iets dat niet perfect is en dus afleid.

European Wheelchair Challenge
Zo had ik gelukkig een paragolfer kunnen lenen voor de European Wheelchair Challenge in SITGES (Spanje) waar ik door de NGF naartoe werd uitgezonden samen met twee andere Nederlandse paragolfers.

jurgen boon
Ik wilde daar zo graag een mooi resultaat behalen dat ik na een offday op dag 1 eigenlijk al kansloos was voor de tweede ronde. Ondanks een vele betere ronde kwam ik helaas aan het einde tekort voor het podium. Na terugkomst in Nederland en een complete check up van mijn paragolfer was ik weer klaar en gretig om een mooi resultaat neer te zetten op de eerste NGF wedstrijd voor spelers met in fysieke beperking in Almere, op Almeerderhout. Hoe typerend misschien wel voor dit jaar was er ook deze wedstrijd regen. Elke wedstrijd die ik dit jaar heb gespeeld ging gepaard met regen hetgeen een extra handicap is voor mij persoonlijk omdat ik dan echt handen tekort kom om alles droog te houden. Maar goed zoals ik wel vaker zeg slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding..! Ik ging voortvarend van slag en had het gevoel dat mijn spel weer vooruit ging en dat ik weer meer lekker ballen ging slaan totdat………… Aangekomen op hole 9 sloeg ik helaas mijn  approach in de bunker. Niks aan de hand verder ik reed de bunker in sloeg de bal eruit maar vervolgens had ik hulp nodig om eruit te komen.
Op dat moment brandde mijn hoofdzekering door. Helaas einde wedstrijd. Super balen omdat ik op dat moment lekker stond te spelen en deze wedstrijd meetelt voor kwalificatie voor de Nationscup. Een team wedstrijd in Malaga Spanje eind oktober. Wederom een domper……! Voor mij is golf een mechanische sport zo blijkt dit jaar…..

Geen paragolfer betekent voor mij geen golf….

Czech disabled open
Na deze teleurstelling ben ik me gaan richten op het Czech disabled open. Dat vond vorige week plaats van 13 t/m 16 mei. Voorafgaand aan het toernooi had ik een week goed getraind  en voelde ik dat mijn spel steeds beter werd. Vol vertrouwen op naar Tjechië dus… Na een lekkere oefenronde sloeg de volgende ochtend het noodlot toe. Ik had slecht geslapen en heel veel liggen zweten. Spasme over heel mijn lijf en ik voelde me slecht. Alles ging moeizaam en ik voelde me alles behalve fit. Een eerste ronde die ik begon met 3 triple bogeys en ik zat er zelfs aan te denken om eruit te stappen want dit had geen zin en was alleen maar frustrerend. Toch heb ik het niet gedaan en heb maar geprobeerd er toch nog op een of andere manier van te genieten. Een eerste 9 met 59 slagen zegt alles! Gelukkig na hole 12 of 13 begon ik me beter te voelen en gelijk ook beter te spelen. Het was nog niet top maar een tweede 9 van 47 en eindigen met een mooie par op de par 5 18 gaf de burger moed. De opgelopen achterstand was natuurlijk niet meer goed te maken maar een goed gevoel en een lekkere ronde wilde ik natuurlijk nog wel neerzetten. And so I did….!

Nu bij terugkomst in Nederland moeten er nog een paar software matige dingen worden veranderd aan mijn paragolfer en dan heb ik nog twee weken om me klaar te maken voor het ABN/AMRO disabled open op burggolf Purmerend.

Ik hoop dat ik nu alle negatieve zaken van de kaatste tijd achter me kan laten en dat ik me weer volledig op het golfen kan concentreren.

Ik zeg:” it is time to start playing golf”

Met sportieve groet,

Jurgen Boon

Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open kiest voor T-Rex Tour

Zenner Jeugd Open

De top van het Nederlandse jeugdgolf streed op 14 mei op het Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open om de Henk Alphenaar bokaal. Dit jaar koos de organisatie en sponsor WaVe Totaalinrichting voor de T-Rex Tour als give away. Daar zijn wij Redliners natuurlijk verschrikkelijk trots op. De T-Rex Tour,  ’s werelds meest betaalbare tourbal, genereert met zijn urethane coating zeer veel lengte en spin voor een lekkere bite op de green en is ontwikkeld voor single handicappers. Toptalent Severiano Prins van de Haarlemmeersche heeft er een jaar mee gespeeld en toernooien als de Faldo Series en het Noordwijkse Jeugd Open mee gewonnen. Een bal die dus prima past bij het hoge niveau van de deelnemers.

De organisatie had sowieso wat te vieren, want op Hemelvaartsdag viert ze haar eerste Lustrum. Vijf jaar geleden besloot de Haarlemmermeersche Open een toernooi te organiseren voor toptalenten. Anno 2015 is het een van de toonaangevende jeugdtoernooien van Nederland waar jongens en meisjes samen in dezelfde wedstrijd spelen voor hetzelfde klassement. Met name voor meisjes met lage handicap is dit een uitdagende wedstrijd. Net zoals voorgaande jaren wordt er weer in 2 categoriëen gespeeld. In categorie 1 spelen de 72 laagste handicappers en in categorie 2 spelen nog eens 60 jeugdspelers. De handicap bepaalt dus in welke categorie er gespeeld wordt.

De beste 9 spelers uit de eerste categorie, spelen na de 18 holes nog eens negen extra holes om de felbegeerde “Henk Alphenaar bokaal”. De 2015 editie werd met gewonnen door Gijs van Herwaarden van de Kennemer.

winnaars
2011 Jordi Dahlberg

2012 Seve Prince

2013 Joost ter Veld

2014 Vince van Veen

2015 Gijs van Herwaarden

Maak kennis met ‘best dressed’ Redliner Jeroen Manders

Jeroen Manders is een echte Redliner en gaat voor ons een aantal blog items schrijven met als thema ‘The Story behind the ball’. In zijn eerste blog maak je met hem kennis.

Redliner Jeroen Manders

 

Hallo!

NYD Knickerbocker is zoals de meeste mij kennen waarbij NYD een afkorting is van NewYorkDutch. Ik zie je fronsen als je dit leest, dus een korte introductie is wel op zijn plaats. Als golfer met een mode tik was ik altijd opzoek naar iets anders dan een ander. Maar helaas als je dan denkt iets anders te hebben dan zag je op de golfbaan toch altijd wel weer iemand met dezelfde smaak. Op een dag was de maat vol en ik ging opzoek naar echt wat anders en zodoende kwam ik op het internet de plus4 tegen. Sinds die periode speel ik elke rondje golf in een NewYorkDutch Knickerbocker waarbij ik vanaf de dag een complimenten krijg omtrent mijn kledingstijl.

Inmiddels was ik naar handicap 14.4 gezakt en wilde graag naar de singles, dus er moest een nieuwe set komen maar door verandering van homecourse was ik weer gestegen naar boven de 15, inmiddels ben ik weer onderweg naar mijn oude hcp en de Redline T-Rex gaat me zeker brengen tot in de singles. Deze vrijdag voor het eerst getraind met de Redline T-Rex op de Goyer, baanles coursemanagement van Davey Porsius (hcp 0.3). Zaterdag met dezelfde bal nogmaals 18 holes gespeeld en de T-Rex is nog steeds in top conditie.

Zondag de eerste officiële NGF wedstrijd met de T-rex gespeeld en de singles met goed gevolg afgesloten. Mijn eerste overwinning met een Redline T-rex is binnen en ga ervan uit dat er nog meerdere volgen.

De beste wensen voor 2015

Het golfjaar 2014 is weer voorbij en wat heeft het mij gebracht.

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het afgelopen golfjaar. Ik heb voor mijn gevoel een lastig jaar gehad. Maar dan lastig in de zin van verbetering qua techniek en Hcp. Misschien was dat ook wel logisch maar de sporter in mij wil vooruit en daar horen verbeteringen bij. Qua Hcp ben ik wel gezakt maar ik had misschien wel ergens in mij hoofd een grotere stap vooruit. Maar was dat wel een reële verwachting en ben ik niet of nauwelijks vooruit gegaan. Mijn antwoord is volmondig nee…

Ik denk dat ik juist van de fouten die ik heb gemaakt zeker op termijn veel meer ga leren en verbeteren. Ik ben stabieler geworden in mijn spel dat is een feit maar omdat ik mijn hoofd een grotere verlaging van mijn Hcp wilde bereiken en dat in die zin niet echt gelukt is voelt dat een beetje als een teleurstelling. Maar dit jaar gaat mij zeker mentaal weer verder helpen… Meer ervaring ook internationaal gaan me een completere golfer maken..

Terugkijkend op 2014 mag en ben ik u ook tevreden met mijn behaalde resultaten.

3e prijs NGG wedstrijd op golfclub de Batouwe
1e prijs NGG wedstrijd op Dorhout Mees
3e prijs NGG wedstrijd op Golgclub Albatross
1e prijs Tjechisch Disabled open in Wheelchair categorie
1e prijs NGG wedstrijd op Helmonds Disabled open
Overall Winnaar NGG stablefort klassement

palmares Jurgen Boon

trotse winnaar van het Tjechisch Disabled Open


Toegelaten tot de NGF A-selectie voor golfers met een beperking

Als toetje en misschien ook wel als beloning voor mijn spel en vooruitgang in de afgelopen jaren ben ik dit seizoen toegelaten tot de A-selectie van de NGF voor golfers met een beperking. De eerste training zit er reeds op maar er komen er dit jaar (2015) nog 5. Voor zover het er nu uitziet mag ik voor de NGF Nederland vertegenwoordigen op het European Wheelchair Challenge in Sitges Barcelona. Kortom ik heb heel veel zin in het komende golfjaar en wil me nog verder verbeteren. Ik ga komende maanden hard aan mijn fysiek en swing werken om er in het voorjaar meteen te staan en te knallen.

Iedereen fijne feestdagen en een mooi golfjaar in 2015!

Hallo, ik ben Jurgen.

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Jurgen Boon en woon in Heemskerk (N-H). Mijn leven heeft een andere wending gekregen als gevolg van een mountainbike ongeval in 2006 waarbij ik een dwarslaesie heb opgelopen. Vanaf mijn borst ben ik compleet verlamd. Ik was een hele fanatieke sporter en had na mijn actieve “voetbalcarrière” mezelf een nieuw doel gesteld namelijk de triatlon. Helaas is dit er nooit van gekomen. Tijdens mijn revalidatie in revalidatiecentrum Heliomare ben ik al snel gaan kijken waar ik nieuwe sportieve uitdagingen in kon vinden. Zodoende ben ik gaan handbiken wat na een jaar resulteerde in twee beklimmingen van de Alp d’Huez op 1 dag met de handbike. Niet veel later kwam ik in contact met golf. Tijdens een clinic kwam ik in contact met de paragolfer. De paragolfer is een elektrische rolstoel die mij met behulp van een sta-op systeem kan laten staan waardoor ik een swing, zij het met één arm, kan maken.

Al snel was één ding voor mij duidelijk. Heel duidelijk zelfs. Golf gaf me een boost. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.


En nu 4 jaar verder kan ik spreken over golf als zijnde mijn passie, medicijn en therapie. Ik heb in golf een nieuwe uitdaging gevonden en heb mezelf een nieuw sportief doel gesteld. De beste paragolfer ter wereld worden! Ik wil kijken wat met mijn fysieke beperking in het golf mogelijk is. Ik streef naar een zo laag mogelijke handicap en heb samen met mijn pro Ad Wessels een meer-jaren plan gemaakt om me golf-technisch en tactisch (course management) te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Daarnaast gaat er ook meer aandacht aan mijn fysiek besteed worden om fit te blijven en om te kijken waar winst te behalen valt in kracht, lenigheid en stabiliteit. Naast mijn persoonlijke ontwikkelingen zijn er bij de NGF ook een aantal hele positieve ontwikkelingen gaande.

Zo heeft de NGF het gehandicapten golf opgenomen in hun programma en komt er vanaf september 2014 een topsport selectie voor het gehandicapten golf.

Ik ben enorm blij dat ik een uitnodiging heb gehad en hoop dat ik me hierdoor verder kan ontwikkelen.

Kortom ik heb nog genoeg werk te verrichten en hoef me de komende jaren dus niet te vervelen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn ontwikkelingen en ervaringen? Met enige regelmatig zal ik berichten en verhalen posten op dit blog.Tot snel.