Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open kiest voor T-Rex Tour

Zenner Jeugd Open

De top van het Nederlandse jeugdgolf streed op 14 mei op het Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open om de Henk Alphenaar bokaal. Dit jaar koos de organisatie en sponsor WaVe Totaalinrichting voor de T-Rex Tour als give away. Daar zijn wij Redliners natuurlijk verschrikkelijk trots op. De T-Rex Tour,  ’s werelds meest betaalbare tourbal, genereert met zijn urethane coating zeer veel lengte en spin voor een lekkere bite op de green en is ontwikkeld voor single handicappers. Toptalent Severiano Prins van de Haarlemmeersche heeft er een jaar mee gespeeld en toernooien als de Faldo Series en het Noordwijkse Jeugd Open mee gewonnen. Een bal die dus prima past bij het hoge niveau van de deelnemers.

De organisatie had sowieso wat te vieren, want op Hemelvaartsdag viert ze haar eerste Lustrum. Vijf jaar geleden besloot de Haarlemmermeersche Open een toernooi te organiseren voor toptalenten. Anno 2015 is het een van de toonaangevende jeugdtoernooien van Nederland waar jongens en meisjes samen in dezelfde wedstrijd spelen voor hetzelfde klassement. Met name voor meisjes met lage handicap is dit een uitdagende wedstrijd. Net zoals voorgaande jaren wordt er weer in 2 categoriëen gespeeld. In categorie 1 spelen de 72 laagste handicappers en in categorie 2 spelen nog eens 60 jeugdspelers. De handicap bepaalt dus in welke categorie er gespeeld wordt.

De beste 9 spelers uit de eerste categorie, spelen na de 18 holes nog eens negen extra holes om de felbegeerde “Henk Alphenaar bokaal”. De 2015 editie werd met gewonnen door Gijs van Herwaarden van de Kennemer.

winnaars
2011 Jordi Dahlberg

2012 Seve Prince

2013 Joost ter Veld

2014 Vince van Veen

2015 Gijs van Herwaarden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *