seizoen 2015 in volle gang

Na een drukke winter met een trainingsprogramma in de sportschool, driving range en handbiken was ik fysiek helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Het seizoen begon met een wedstrijd op Olympus. Ondanks dat alles nog wat roestig aanvoelde was in ieder geval de kop eraf… Daarna was de officiële opening van het seizoen op de Batouwe waar ik een lekkere wedstrijd speelde en Netto in de prijzen viel. Ook de trainingen bij de NGF selectie zijn volop bezig en ik heb al heel wat mooie banen gezien de afgelopen maanden. De  Noordwijkse, de Hilversumse, de laage Vuursche. De aldaar opgedane ervaringen moeten ertoe bijdragen beter te worden en dat is hetgeen ik wil.

jurgen boon

Internationaal toernooi Frankrijk
Internationaal ben ik naar Frankrijk geweest van 1 t/m 3 mei. Aldaar stond in  St Omer mijn eerste internationale wedstrijd op het programma. Prachtige baan maar geen baan voor paragolfers. Veel te heuvelachtig en sommige stukken te stijl en zelfs gevaarlijk om in het regenachtige weer te spelen. Na terugkomst in Nederland bleek dat mijn paragolfer onherstelbare schade had opgelopen aan een motor en deze vervangen moest worden. Vanaf dit punt tot op de dag van vandaag is het rommelen geblazen met mijn materiaal. Dit kapot dan weer dat kapot er is elke keer wel iets dat niet perfect is en dus afleid.

European Wheelchair Challenge
Zo had ik gelukkig een paragolfer kunnen lenen voor de European Wheelchair Challenge in SITGES (Spanje) waar ik door de NGF naartoe werd uitgezonden samen met twee andere Nederlandse paragolfers.

jurgen boon
Ik wilde daar zo graag een mooi resultaat behalen dat ik na een offday op dag 1 eigenlijk al kansloos was voor de tweede ronde. Ondanks een vele betere ronde kwam ik helaas aan het einde tekort voor het podium. Na terugkomst in Nederland en een complete check up van mijn paragolfer was ik weer klaar en gretig om een mooi resultaat neer te zetten op de eerste NGF wedstrijd voor spelers met in fysieke beperking in Almere, op Almeerderhout. Hoe typerend misschien wel voor dit jaar was er ook deze wedstrijd regen. Elke wedstrijd die ik dit jaar heb gespeeld ging gepaard met regen hetgeen een extra handicap is voor mij persoonlijk omdat ik dan echt handen tekort kom om alles droog te houden. Maar goed zoals ik wel vaker zeg slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding..! Ik ging voortvarend van slag en had het gevoel dat mijn spel weer vooruit ging en dat ik weer meer lekker ballen ging slaan totdat………… Aangekomen op hole 9 sloeg ik helaas mijn  approach in de bunker. Niks aan de hand verder ik reed de bunker in sloeg de bal eruit maar vervolgens had ik hulp nodig om eruit te komen.
Op dat moment brandde mijn hoofdzekering door. Helaas einde wedstrijd. Super balen omdat ik op dat moment lekker stond te spelen en deze wedstrijd meetelt voor kwalificatie voor de Nationscup. Een team wedstrijd in Malaga Spanje eind oktober. Wederom een domper……! Voor mij is golf een mechanische sport zo blijkt dit jaar…..

Geen paragolfer betekent voor mij geen golf….

Czech disabled open
Na deze teleurstelling ben ik me gaan richten op het Czech disabled open. Dat vond vorige week plaats van 13 t/m 16 mei. Voorafgaand aan het toernooi had ik een week goed getraind  en voelde ik dat mijn spel steeds beter werd. Vol vertrouwen op naar Tjechië dus… Na een lekkere oefenronde sloeg de volgende ochtend het noodlot toe. Ik had slecht geslapen en heel veel liggen zweten. Spasme over heel mijn lijf en ik voelde me slecht. Alles ging moeizaam en ik voelde me alles behalve fit. Een eerste ronde die ik begon met 3 triple bogeys en ik zat er zelfs aan te denken om eruit te stappen want dit had geen zin en was alleen maar frustrerend. Toch heb ik het niet gedaan en heb maar geprobeerd er toch nog op een of andere manier van te genieten. Een eerste 9 met 59 slagen zegt alles! Gelukkig na hole 12 of 13 begon ik me beter te voelen en gelijk ook beter te spelen. Het was nog niet top maar een tweede 9 van 47 en eindigen met een mooie par op de par 5 18 gaf de burger moed. De opgelopen achterstand was natuurlijk niet meer goed te maken maar een goed gevoel en een lekkere ronde wilde ik natuurlijk nog wel neerzetten. And so I did….!

Nu bij terugkomst in Nederland moeten er nog een paar software matige dingen worden veranderd aan mijn paragolfer en dan heb ik nog twee weken om me klaar te maken voor het ABN/AMRO disabled open op burggolf Purmerend.

Ik hoop dat ik nu alle negatieve zaken van de kaatste tijd achter me kan laten en dat ik me weer volledig op het golfen kan concentreren.

Ik zeg:” it is time to start playing golf”

Met sportieve groet,

Jurgen Boon

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *