Hallo, ik ben Jurgen.

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Jurgen Boon en woon in Heemskerk (N-H). Mijn leven heeft een andere wending gekregen als gevolg van een mountainbike ongeval in 2006 waarbij ik een dwarslaesie heb opgelopen. Vanaf mijn borst ben ik compleet verlamd. Ik was een hele fanatieke sporter en had na mijn actieve “voetbalcarrière” mezelf een nieuw doel gesteld namelijk de triatlon. Helaas is dit er nooit van gekomen. Tijdens mijn revalidatie in revalidatiecentrum Heliomare ben ik al snel gaan kijken waar ik nieuwe sportieve uitdagingen in kon vinden. Zodoende ben ik gaan handbiken wat na een jaar resulteerde in twee beklimmingen van de Alp d’Huez op 1 dag met de handbike. Niet veel later kwam ik in contact met golf. Tijdens een clinic kwam ik in contact met de paragolfer. De paragolfer is een elektrische rolstoel die mij met behulp van een sta-op systeem kan laten staan waardoor ik een swing, zij het met één arm, kan maken.

Al snel was één ding voor mij duidelijk. Heel duidelijk zelfs. Golf gaf me een boost. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.


En nu 4 jaar verder kan ik spreken over golf als zijnde mijn passie, medicijn en therapie. Ik heb in golf een nieuwe uitdaging gevonden en heb mezelf een nieuw sportief doel gesteld. De beste paragolfer ter wereld worden! Ik wil kijken wat met mijn fysieke beperking in het golf mogelijk is. Ik streef naar een zo laag mogelijke handicap en heb samen met mijn pro Ad Wessels een meer-jaren plan gemaakt om me golf-technisch en tactisch (course management) te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Daarnaast gaat er ook meer aandacht aan mijn fysiek besteed worden om fit te blijven en om te kijken waar winst te behalen valt in kracht, lenigheid en stabiliteit. Naast mijn persoonlijke ontwikkelingen zijn er bij de NGF ook een aantal hele positieve ontwikkelingen gaande.

Zo heeft de NGF het gehandicapten golf opgenomen in hun programma en komt er vanaf september 2014 een topsport selectie voor het gehandicapten golf.

Ik ben enorm blij dat ik een uitnodiging heb gehad en hoop dat ik me hierdoor verder kan ontwikkelen.

Kortom ik heb nog genoeg werk te verrichten en hoef me de komende jaren dus niet te vervelen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn ontwikkelingen en ervaringen? Met enige regelmatig zal ik berichten en verhalen posten op dit blog.Tot snel.

2 antwoorden
  1. Yolanda Bros
    Yolanda Bros zegt:

    Leuk dat je ons op de hoogte wilt houden van je ontwikkelingen. Ik ben erg benieuwd naar de vorderingen die je gaat maken binnen het nieuwe NGF programma en wens je heel veel succes!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *